Preskoči na vsebino
Nataša Pirc Musar zastava obvestilo

Politika zasebnosti

Informacije za posameznike po 13. členu GDPR

Če nas želite kontaktirati, lahko to storite preko spletnega obrazca ali nam pošljete e-sporočilo. V tem primeru bomo vaše osebne podatke hranili do zaključka komunikacije in jih uporabljali zgolj za ta namen.

Osebne podatke prostovoljcev (ime in priimek, e naslov, telefonska številka in kraj bivanja), ki pomagajo pri zbiranju podpisov, bomo uporabili zgolj za namen komunikacije v zvezi z organizacijo in izvedbo predvolilne kampanje Nataše Pirc Musar. Osebni podatki se bodo hranili do zaključka predsedniških volitev 2022 tj. predvidoma do 13.11.2022 in bodo po zaključku volitev uničeni.

Osebne podatke donatorjev (ime in priimek, naslov, višina donacije), bomo uporabili samo za namen volilne kampanje. Donacije pod zneskom 1965 EUR so anonimne, donatorji nad tem zneskom bodo zajeti v poročilu računskemu sodišču.

Osebne podatke, ki so obvezni del predpisanega obrazca za podporo kandidaturi Nataši Pirc Musar (ime in priimek, stalni naslov, datum rojstva), bomo v obliki skeniranega dokumenta po oddaji originalnih obrazcev na Državno volilno komisijo (DVK) hranili do poteka roka za pravno sredstvo zoper odločitev DVK o potrditvi kandidature oz. do pravnomočnosti odločitve o kandidaturi.

Kadarkoli se lahko odločite in zahtevate izbris, zahtevo pošljite na info@predsednica.bo.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: Privolitev posameznika (6(1)a člen Splošne uredbe o varstvu podatkov – GDPR). S tem, ko posameznik uporabi kontaktni obrazec in nam pošlje vprašanje, se prijavi kot prostovoljec, podpiše obrazec podpore za vložitev kandidature Nataša Pirc Musar za predsednico Republike Slovenije ali nakaže donacijo na transakcijski račun volilne kampnaje, je privolil v obdelavo svojega e naslova in drugih osebnih podatkov, ki jih zapiše v sporočilo.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani in ponudniki orodij za pošiljanje sporočil. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: do zaključka predsedniške kampanje, za donacije do končanega morebitnega nadzora računskega sodišča.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, ter ugovor, omejitev obdelave in izbris. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na e naslov upravljavca info(at)predsednica.bo.

Pomoč: Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na info(at)predsednica.bo.

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Piškotki

Kaj so piškotki (cookies)?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Z nastavitvami v brskalniku lahko uporabnik uporabo piškotkov omeji ali onemogoči.

Nekateri izmed piškotkov so nujni za delovanje storitev, večina od njih pa je pomembna za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več: izvajanju spletnih storitev (spletne trgovine, plačilni promet), shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomoč pri zbiranju raznih statistik ipd.

Izdajatelji spletnih mest s pomočjo piškotkov ocenjujejo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh in druge funkcionalnosti spletnih mest.

Nujni piškotek, ki vam omogoča pravilen prikaz naše spletne strani. Ta ne obdelujejo osebnih podatkov in vas ne more identificirati, zato ne sodi v kategorijo, za katero bi potrebovali vaše soglasje po Zakonu o elektornskih komunikacijah (ZEKom-1), in smo vam ga že namestili:

Ime piškotkaOpisRok hrambe
PHPSESSIDVzdrževanje seje
(sejni piškotek)
Do zaključka seje

Izkustvene piškotke, ki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedete na spletni strani z namenom izboljšanja splošne uporabniške izkušnje spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujete najpogosteje). Ti piškotki zbirajo informacije, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika, zato za njihovo uporabo potrebujemo vaše soglasje:

Ime piškotkaOpisRok hrambe
_gaUporablja se za
razločevanje uporabnikov.
2 leti
_gidUporablja se za
razločevanje uporabnikov.
24 ur
_ga_
<container-id>
Uporablja se za
ohranjanje stanja seje.
2 leti

Nataša Pirc Musar se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Omejitev odgovornosti

To spletno mesto je bilo zasnovano z namenom omogočiti splošne informacije o kandidaturi Nataše Pirc Musar za predsednico Republike Slovenije (NPM). Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. NPM ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu.

Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Avtorske pravice

Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Reproducira se jih lahko izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir naveden spletna stran www.predsednica.bo.